Een nieuwe groep instappen

By in
454
Een nieuwe groep instappen

Op dag één van de opleiding lijfgericht coachen had ik een voornemen, deze keer ga ik bij mezelf blijven en me niet meteen op de groep afstemmen. Dat is mijn gebruikelijke strategie, interesse tonen, vriendelijk zijn en kijken hoe iedereen erbij zit. Wat ik daarmee vooral doe is checken of ik erbij mag zijn zodat het veilig is. Dat heb ik mijzelf aangeleerd, of terwijl, mijn script en ik wilde kijken of ik een nieuw script kon schrijven.

Vol goede moed begon ik hieraan. Maar waar ik niet over na had gedacht was, hoe ga ik het dan wel doen… Doordat ik geen idee had en niet wilde terug vallen in mijn oude gewoontes, kwam ik de dag moeizaam door. Ik voelde me gespannen, wiebelig, onecht en onzichtbaar. We gingen meteen aan de slag met allerlei oefeningen waarvoor je je eigen lijf moest voelen. Blijkbaar had ik ook daar niet zo bij stil gestaan, dat een opleiding lijfgericht coachen begint bij je eigen lijf. Ik voelde dus alleen ongemak en spanning, wat de opdrachten nogal lastig maakte.

Hoe ga ik dit morgen doen, was de gedachte die bleef hangen.

De volgende dag ging ik toch weer met hetzelfde voornemen naar de opleiding en ook nog steeds geen plan hoe ik het dan wel ging doen. Maar wel met een vastberadenheid dat ik mijn patroon wilde doorbreken. Wel met iets meer vertrouwen omdat ik de groep al een beetje had leren kennen.

Wat er gebeurde was dat ik meer rust ervaarde en me eigenlijk best goed voelde bij de meer afwachtende houding. Ook van daaruit kon ik contact maken met de anderen.

De conclusie is, het kan! Bij mezelf blijven en contact maken en mij daar oké bij voelen.

Ik ben ook benieuwd hoe anderen dit doen, wat doe jij als je een nieuwe groep in stapt, ben je je bewust van wat je doet en is hoe je het doet ook hoe je het wil doen?

Vooralsnog zit ik in die bewust en nog behoorlijk onbekwaam fase, dat is niet de fijnste plek om in te zitten, maar wel de enige plek om te leren. Ik zie het maar als een verbetering ten opzichte van onbewust en onbekwaam.

Ik ben benieuwd wat ik de volgende keer doe als ik nieuwe mensen tegen kom.

~Meggie Klaassen-Henzen~

54321
(0 votes. Average 0 of 5)