Laat je raken

LAAT JE RAKEN

LAAT JE RAKEN
Omgaan met weerstand

Ons lijf is een prachtig instrument! Weerstand ontstaat op het moment dat we het niet meer weten en om er voor te zorgen dat de spanning niet te hoog oploopt.

Een overlevingsmechanisme die ons helpt en tegelijkertijd ons ook behoorlijk in de weg kan zitten.

In deze module leer je je eigen weerstand kennen en krijg je technieken aangeleerd om om te gaan met weerstand van jezelf en de ander. In deze module leer je te vertrouwen op je lijf en de signalen die je ontvangt. Je leert je eigen reactie op weerstand van anderen te herkennen en je kunt weerstand van anderen ombuigen.

Daarnaast onderzoeken we wat we niet vertellen als we weerstand laten zien; Wat mag er niet gezien worden en welke behoefte vertellen we niet als er weerstand is?

VRAGEN WAARIN JE DEZE MODULE ANTWOORD OP VINDT:

  • Hoe ziet mijn eigen weerstand er uit?
  • Waar komt weerstand bij mij vandaan?
  • Welke behoefte spreek ik niet uit als ik weerstand laat zien?
  • Wat gebeurt er bij mij als ik weerstand van anderen tegenkom?
  • Hoe kan ik omgaan met weerstand van anderen?
  • Hoe kan ik de weerstand bij anderen ombuigen?
  • Hoe kan ik de behoefte van de ander helder te krijgen?

Lichaams- en ervaringsgerichte benadering: Uniek aan de workshops bij Raafwerk is het verstaan van het lijf en de levenshouding die erin ligt verscholen. We geven speciale aandacht waar dit lijfelijk ligt opgeslagen en leren de eigen lichamelijke signalen herkennen. Je leert de werking tussen geest en lichaam te verstaan en de vertaalslag te maken van het lijf naar de dagelijkse praktijk en het effect daarvan op jouw privé/werkleven. Juist bij het herkennen en erkennen van weerstand is dat een waardevol inzicht.

WERKVORMEN:

We werken vanuit de ontmoeting. We kunnen niet raken zonder zelf aangeraakt te worden. Pas wanneer je in contact staat met jezelf kun je zuiver in contact staan met anderen. We gebruiken hiervoor ervaringsgerichte oefeningen. Ondersteunend hieraan gebruiken we werkvormen als  TA (transactionele analyse), een praktische vorm die inzicht geeft in oude boodschappen en maskers. Daarnaast werken we met systemisch lijfwerk welke inzicht geeft in familie- en organisatiedynamiek. We ervaren tijdens de dagen waar oude boodschappen zich herbergen om vanuit het hier en nu praktisch en toepasbaar verder te gaan.

VOOR WIE:
Voor iedereen die al dan niet beroepshalve de terreinen van weerstand, woede en angst wil verkennen. Van deelnemers wordt verwacht dat zij bereid en in staat zijn zichzelf in te brengen.

VORM:
Tweedaagse module

PLAN EN DETAILS

Locatie Landgoed Bleijendijk, Vught
Overnachten op het landgoed is mogelijk (ca. € 30,=)
Data 16 en 17 december 2019
Tijden 10.00 – 17.00 uur
Begeleider Allard Klok
Investering € 495,00,=.

Incl. telefonische intake, eten en drinken

Aanmelden