Luisteren met je lijf

LUISTEREN MET JE LIJF

LUISTEREN MET JE LIJF
Effectieve gesprekken voeren

We zijn de hele dag met elkaar in contact. We overleggen, vergaderen, stemmen af om iets voor elkaar te krijgen. Hoe zorgen we dat we daar zo veel mogelijk uithalen en dat zo effectief mogelijk doen?

In deze workshop leer je effectief te zijn door je naar je lijf te luisteren. Het verstaan van het lijf en de levenshouding die hierin verscholen ligt is wat deze workshop uniek maakt. We leren je bewust te worden van je lijfelijke ervaring en deze in te zetten in je gesprekken. Je leert in deze workshop goed luisteren, de juiste vragen te stellen en je lijfelijke waarneming in te zetten in alle contact. Deze workshop geeft je inzicht in jou eigen stijl van communiceren en leert je technieken om deze aan te passen om je gewenste doel en resultaat te bereiken.

VRAGEN WAARIN JE DEZE MODULE ANTWOORD OP VINDT:

  • Hoe stel ik de juiste vraag?
  • Wat is zichtbaar luisteren?
  • Hoe sluit ik aan bij de ander?
  • Wat is contracteren?
  • Hoe kan ik mijn lijf inzetten in het contact?
  • Waarom vind ik het zo lastig om te luisteren?
  • Hoe kan ik meer focus aanbrengen in mijn gesprekken?
  • Hoe kan ik de lichaamstaal van de ander herkennen?

Lichaams- en ervaringsgerichte benadering:

Uniek aan de workshops bij Raafwerk is het verstaan van het lijf en de levenshouding die erin ligt verscholen. We geven speciale aandacht waar dit lijfelijk ligt opgeslagen en leren de eigen lichamelijke signalen herkennen. Je leert de werking tussen geest en lichaam te verstaan en de vertaalslag te maken van het lijf naar de dagelijkse praktijk en het effect daarvan op jouw privé/werkleven.

WERKVORMEN:

We werken vanuit de ontmoeting. We kunnen niet raken zonder zelf aangeraakt te worden. Pas wanneer je in contact staat met jezelf kun je zuiver in contact staan met anderen. We gebruiken hiervoor ervaringsgerichte oefeningen. Ondersteunend hieraan gebruiken we werkvormen als  TA (transactionele analyse), een praktische vorm die inzicht geeft in oude boodschappen en maskers. Daarnaast werken we met systemisch lijfwerk welke inzicht geeft in familie- en organisatiedynamiek. We ervaren tijdens de dagen waar oude boodschappen zich herbergen om vanuit het hier en nu praktisch en toepasbaar verder te gaan.

VOOR WIE:
Voor iedereen die meer op hun lichaam willen vertrouwen, het met aandacht willen bewonen en voelen, zodat ze zijn boodschap leren verstaan. En daardoor volledig open kunnen staan voor de ander.

Voor professionals is dit een workshop om de wijsheid van je lichaam meer in te leren zetten in contact met cliënten. Daarnaast leer je de informatie die het lichaam van de cliënt je geeft optimaal te gebruiken in de begeleiding.

VORM:
Tweedaagse module

 

PLAN EN DETAILS

Locatie Landgoed Bleijendijk, Vught
Overnachten op het landgoed is mogelijk (ca. € 30,=)
Data november VOL, data 2020 volgt
Tijden 10.00 – 17.00 uur
Begeleider Allard Klok
Investering € 495,00,=.

Incl. telefonische intake, eten en drinken

Aanmelden