Organisatieopstellingen

Organisatieopstellingen

Inzicht krijgen in hoe organisaties werken vanuit systemisch perspectief

Organisaties zijn complexe systemen met eigen wetten, regels en gebruiken. In deze workshop leer je inzicht te krijgen in een organisatiesystem met behulp van opstellingen. Organisatieopstellingen hebben hun basis in de familieopstellingen en zijn een manier om naar verborgen dynamieken en patronen in een systeem te kunnen kijken. Een opstelling is een methode, met als doel dat je snel inzicht krijgt in de diepere oorzaken van een vraagstuk. Het is een ruimtelijke uitbeelding van een organisatiesysteem waar je deel van uit maakt of bij betrokken bent. Je wordt van harte uitgenodigd om je eigen organisatievraagstuk te onderzoeken in deze workshop.

  • Vragen waar je antwoord op vindt:
  • Wat hoort er bij het systeem?
  • Wat is systemisch waarnemen?
  • Wat is het verschil tussen een familieopstelling en een organisatieopstelling?
  • Wat zijn de uitgangspunten in organisatieopstellingen?
  • Welke dynamieken spelen er in organisaties?
  • Met welke patronen krijgen organisaties te maken?
  • Welke opstellingsvormen zijn er en welke kan ik inzetten bij organisaties?

Lichaams- en ervaringsgerichte benadering:
In systemisch werken neem je de signalen die je lichaam geeft volledig serieus. Vanuit systemisch perspectief kijk je naar wat er gebeurt in de onderstroom. In de bovenstroom neem je de symptomen waar, in de onderstroom de oorzaak. Dit gaat over relaties, dynamieken, verhoudingen en richtingen. Met je lichaam pik je deze signalen beter op dan met je hoofd. De tweedaagse module leert je te vertrouwen op dat waar je nog geen weet van hebt door te vertrouwen op je lijf en daarmee je bereik te vergroten.

Werkvormen:
We werken vanuit de ontmoeting. We kunnen niet raken zonder zelf aangeraakt te worden. Korte stukjes theorie wisselen zich af met ervaringsgerichte oefeningen. We werken met eigen ingebrachte casussen. Ook is er ruimte om een eigen client(vraag) mee te nemen.

VOOR WIE
Voor iedereen die een organisatievraag systemisch wil onderzoeken of wil kennismaken met systemisch werken in een organisatie.

VORM
Tweedaagse module

 

PLAN EN DETAILS

Locatie Landgoed Bleijendijk, Vught
Overnachten op het landgoed is mogelijk (ca. € 30,=)
Data dataoverzicht
Tijden 10.00 – 17.00 uur
Begeleider(s) Allard Klok
CRKBO Raafwerk is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Investering € 525,00,=
Incl. telefonische intake, vegan lunch, koffie en thee

Aanmelden