Raken en geraakt worden

 

Raken en geraakt worden

Heb geduld met al wat onopgelost in je hart woont en probeer de vragen zelf lief te hebben .. Leef de vragen nu. Misschien dat je, op een dag in de toekomst, langzamerhand, zonder het zelfs te merken, je weg naar de antwoorden leeft.   ~Rainer Maria Rilke, brieven aan een jonge dichter ~

 

Trauma, grensherstel en heelheid

Ons lijf is de meest zuivere en eerlijke raadgever. Hoe meer we ons lijf kunnen bewonen, we met echte aandacht in ons lichaam kunnen zijn, hoe meer we in verbinding met onszelf en de ander staan. Om goed in verbinding te staan met jezelf is het nodig om je interne en externe grens te kunnen voelen.

De workshop Raken en geraakt worden gaat over trauma, grensherstel en heelheid. Oude trauma’s en grensoverschrijding settelen zich in ons lijf op celniveau. Waar we met het hoofd willen begrijpen en vergeten vertelt ons lijf de imprint die het heeft achtergelaten. Zowel vreugde als pijn raak je aan om de gestolde beweging weer te laten stromen zodat je met meer energie in het leven staat. Dit leer je door echt aanwezig te zijn en erin te kunnen ontspannen.

Vanuit deze ontmoeting met jouw lichaam als bron leer je ook de ander (weer) aan te raken in de (professionele) ontmoeting en sta je open om geraakt te worden.

VRAGEN WAARIN JE DEZE MODULE ANTWOORD OP VINDT:

  • hoe kan ik mijzelf beter uiten in mijn gevoelens en emoties
  • wat heb ik nodig om tevoorschijn te komen en plek in te nemen in contact met anderen
  • waar wordt het spannend voor mij in het contact en hoe kan ik daarin ontspannen
  • hoe durf ik weer geraakt te worden en kwetsbaar te zijn
  • hoe sta ik meer in verbinding met mijzelf en anderen
  • hoe leer ik mijn interne en externe grens voelen zodat ik voel wat goed voor mij is en wat niet

Lichaams- en ervaringsgerichte benadering:
In deze workshop is ons lichaam het vertrekpunt als getuige en gids. Diep in ons lijf, liggen al onze ervaringen op celniveau opgeslagen.

WERKVORMEN
We werken vanuit de ontmoeting. We kunnen niet raken zonder zelf aangeraakt te worden. Pas wanneer je in contact staat met jezelf kun je zuiver in contact staan met anderen.

VOOR WIE:
Voor iedereen die meer weer leren over (eigen) trauma, grensherstel en heelheid en daarin het lichaamsbewustzijn wil vergroten. Om vanuit dit bewustzijn een ontspannen verbinding aan te gaan in de (professionele) ontmoeting.

VORM:
Tweedaagse module

PLAN EN DETAILS

Locatie Landgoed Bleijendijk, Vught
Overnachten op het landgoed is mogelijk (ca. € 30,=)
Data dataoverzicht
Tijden 10.00 – 17.00 uur
Begeleider Sharon Hanegraaf / Allard Klok
Investering € 495,=

Incl. telefonische intake, eten en drinken

** Voor bedrijven die 21% BTW plichtig zijn, wordt 21% BTW verrekend

Aanmelden