Thuiskomen in je relatie

THUISKOMEN IN JE RELATIE

Tijdens de workshop Thuiskomen in je relatie, reizen we samen langs de dynamieken van jouw en jullie liefdespatronen. Een reis waar je eerst thuis leert komen in je eigen liefdesgeschiedenis om thuis te kunnen komen in je huidige relatie. 

Thuiskomen, je relatie als spiegel

We hebben allemaal het verlangen om bij de ander thuis te komen in een relatie, het verlangen om gezien te worden en geliefd te zijn. We hebben de onbewuste verwachting dat de ander kan geven wat je jezelf nog niet kunt geven. Wanneer we niet kunnen voldoen aan de, veelal onuitgesproken, verwachting van elkaar treffen we ook het verraad aan.

Zo blijven we in dezelfde liefdespatronen hangen. Patronen hoe we het ooit hebben geleerd. In een liefdesrelatie worden deze patronen blootgelegd en keer op keer herhaald.De liefdesrelatie geeft ons bij uitstek de kans om onszelf daar te helen wat zo wordt aangeraakt in ons en wat we nog niet hebben geheeld in onszelf. Hierdoor slaan we een brug tussen oude en nieuwe liefde. Omdat de liefde een spiegel is van wie jij bent en hoe jij jezelf in een relatie ontmoet. Zoals Jung zei: Alles wat we vanbinnen niet hebben uitgezocht treffen we in onze relatie aan.

Tijdens de eerste prille ontmoetingen willen we graag geven en voldoen aan de taak die we krijgen, die we in mogen vullen voor de ander. Later, wanneer de roze wolk is verdwenen, willen we dit niet meer voor de ander oplossen en rest ons niets anders dan samen op reis te gaan.

Om de ziel elkaar te laten treffen is het nodig om ons hart open te stellen. Zodat we weer met zachte en liefdevolle ogen naar onze partner kunnen kijken.

 

VRAGEN WAAR JE ANTWOORD OP VINDT

  • wie ben ik? En wie ben ik in relatie met mijn partner?
  • wat verwacht ik van de ander wat ik mijzelf niet kan geven?
  • welke liefdespatronen ken ik uit mijn geschiedenis?
  • hoe herhaal ik deze patronen in een relatie?
  • welke taak besteed ik uit aan de ander?
  • hoe spelen schuld en onschuld in de relatie?
  • hoe leer ik meer te luisteren naar mijn lijf?
  • hoe open ik mijn hart weer voor de ander?
  • hoe maak ik de overtocht weer naar mijn geliefde?

 

Lichaams- en ervaringsgerichte benadering:
We leren de bewegingen in ons lijf te (her)kennen en leren ons lijf als raadgever te gebruiken. De bewegingen die ons laten zien waar het stokt en stroomt, waar het aantrekt of juist afstoot. Waar we ons openen en sluiten. En waar we weer de energie in onszelf en voor de ander kunnen laten stromen in ons lijf. Zo leren we om ons met de ander, via het lichaam, te kunnen verbinden.

VOOR WIE
Voor koppels die verdere verdieping willen opzoeken in hun relatie, en ook voor iedereen die wil komen los van hun partner.

VORM
Twee losse dagen 

 

PLAN EN DETAILS

Locatie Landgoed Bleijendijk, Vught
Overnachten op het landgoed is mogelijk (ca. € 30,=)
Data dataoverzicht
Tijden 10.00 – 17.00 uur
Begeleiders Sharon Hanegraaf / Allard Klok
CRKBO Raafwerk is aangesloten bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs.

Investering € 525,00,= per persoon

Incl. telefonische intake, lunch, koffie en thee

Aanmelden